Sunday, 4 September 2011

Bercuti ke Hong Kong

Pada cuti lepas, kami sekeluarga melancong ke Hong Kong saje2 makan angin kt sane. Tujuan mak aku nk shopping,tujuan aku,adik ngn kakak aku nk seronok kt disneyland,tujuan ayah aku,nk tido kt hotel sane.haha..lain tujuan..

 Dalam perjalanan ke KLIA naik van

 Awan2 cantik dri kapal terbang

Pemandangan di Hong Kong:

Bersih dri bandar Kuala Lumpur


Bandar atas laut.naseb bek x kene tsunami

Tempat makan??korang jangn worry2.Korang nampak aje lambang bulan sabit mcm bendera pakistan tu..halal..kitaorng makan kat tempat mawi makan dulu.Masakan dia memang sedap!

Di Disneyland Hong Kong:

Bnyk permainan ade kt sni,dri budak kecik smpai dewasa(rollercoaster)




 Depa cakap bahasa cina,mane cek paham!tp ade subtitile englishla


8D cinema(bunyi,bau,air,dengar dan sbgainya)

Disneyland ni terbahagi kepada empat kawasan,ia berdasarkan kawasan cite kartun r mcm future,wonderland dan sbgainye. Memang ramai gile orng kat cni,lenguh menunggu nk main.

Hong Kong Ocean Park:

 Naik cable car sekeliling pulau!

 Serik dah naik bendeni..fuhhh!

Banyk lg roller coaster dorng.Satu pulau tu dorng buat amusement park,memang best r!

 Kesimpulannya:Kalau nk pergi,pergi mase sesuai sebab aku pegi mase tu ade typhoon,bnyk permainan tutup.Korang jangn lupe pulak shoping kat sane!sume barang berjenama macm adidas murah2.Bayangkanlah baju adidas ori harga RM40..hehe..

 Kecian kucing aku kat umah,ntah di buatpela kat sane

5 comments:

  1. wah2.. syoknyeee bercuti.. :)

    ReplyDelete
  2. syopnye alip bercuti kat hongkong :D

    ReplyDelete
  3. hee~ da follow nie alip..
    waa..alip g hong kong larr..huhu~
    best2...

    ReplyDelete
  4. hehe..Seminggu g sane..Bnyk barang berjenama murah r..Tq follow ayu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...